Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović u Mostaru, Semir Drljević-Lovac uime PMP službeno podržao kandidaturu za člana Predsjedništva BiH

Preuzmite sliku

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas se u Mostaru u društvu predsjednika SDP BiH, Nermina Nikšića, susreo sa Semirom Drljevićem – Lovcem, legendarnim mostarskim komandantom Armije RBiH i predsjednikom Prve mostarske partije.

Ovom prilikom, Semir Drljević – Lovac je u ime Prve mostarske partije i službeno potvrdio podršku kandidaturi dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

  • Drljevića, ratni komandant odbrane Mostara, poznat je po tome što je u Parizu 9. maja 1995. godine u vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom imao čast da nosi tada slućbenu zastavu međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine. Tog dana je na najvećoj i najveličanstvenijoj vojnoj smotri na svijetu službena vojska države Bosne i Hercegovine koja je vodila bitku za obranu svoje zemlje priznata kao nosilac antifašističkog naslijeđa.

    Prva mostarska partija, ne čijem čelu se nalazi Drljević, respektabilna je regionalna politička partija koja je zastupljena i u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje