Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović o rezultatima Lane Pudar: Ovo je najbolji način za promovisanje BiH

Preuzmite sliku

“Mnogo je razloga zbog kojih su građani Bosne i Hercegovine ponosni na mladu sportistkinju Lanu Pudar. Koja je personifikacija uspješnog sportskog dijela BiH”, izjavio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović. Bećirović govoreći o rezultatima Lane Pudar kazao je da je to najbolji način za promovisanje BiH.

Bećirović i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostili su najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar. Kojoj su čestitali na dosadašnjim uspjesima i rezultatima na takmičenjima u BiH i širom svijeta.

Član Predsjedništva BiH govoreći o rezultatima Lane Pudar kazao da je to najbolji način za promovisanje države Bosne i Hercegovine. Te podstrek za sve mlade u zemlji.

 • Tokom susreta, Lana Pudar je zahvalila na dosadašnjoj podršci. Uz naglasak da će u narednoj godini biti još sportskih izazova.

  Uspjesima u vodenim sportovima i ove godine dokazala je još jednom svoje kvalitete tokom sportskih takmičenja. Koja se s velikom pažnjom prate u javnosti.

  Bećirović je istakao kako će podržati Lanu Pudar na njenom putu ka uspjehu.

  Zajedno s gradonačelnicom Sarajeva je, na kraju razgovora, poručio kako s posebnim zadovoljstvom čekaju svako naredno takmičenje Pudar, iskreno vjerujući u nove sportske uspjehe najbolje bosanskohercegovačke plivačice.

  Podsjetimo, Lana Pudar dobitnica je Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 202. godinu.

  Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje