Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banjalučke ulice puste, građani poštuju policijski čas

Preuzmite sliku

Banjalučke ulice večeras od 20 časova su puste, građani poštuju policijski čas koji je danas uveden u periodu od 20 do pet časova u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije 20 časova svi pješaci požurili su kućama, kao i vozači automobila. Odluku o uvođenju policijskog časa donio je Republički štab za vanredne situacije, a naređena je zabrana kretanja licima s navršenih 65 i više godina života kao i kretanje na javnim površinama svim licima, u vremenu od 20 do pet časova.

Zabrana se ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

‘Nepoštovanje zabrana kazniće se u skladu s važećim zakonskim propisima RS’, odlučeno je danas.

Na području Republike Srpske registrovano je 59 osoba koje su bile pozitivne na testiranju na prisustvo koronavirusa. Prvi slučaj registrovan je 5. marta u Banjaluci, a dvije osobe zaražene koronavirusom ozdravile su.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,