Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banjalučka policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osobe inicijala D.S. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka “D.S. se sumnjiči da je dana 5. aprila, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona”.

Komandant banjalučkog Gradskog štaba za vanredne situacije je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Nekoliko stotina građana, ugostitelja i zaposlenih u oblasti ugostiteljstva 5. aprila se okupilo u centru Banjaluke kako bi izrazili nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama, kao i mjerama podrške za one kojima je mjerama zabranjeno da rade u RS-u.

Oni su otišli do Palate Republike u Banjaluci tražeći da im se obrati Željka Cvijanović, predsjednica RS, a pošto do toga nije došlo otišli su do zgrade Gradske uprave, gdje je pred njih izašao Draško Stanivuković koji im se i obratio iskazujući im podršku. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje