Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka organizuje doček za košarkašice BiH, ali i Srbije

Preuzmite sliku

Grad Banja Luka će u četvrtak, 1. jula organizovat svečani doček košarkašica iz ovog grada – Saše Čađo, koja je sa Srbijom osvojila zlatnu medalju na Eurobasketu i za Banjalučanke iz košarkaške reprezentacije BiH, predvođene kapitenom Milicom Deurom, koje su na istom prvenstvu zauzele peto mjesto.

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je drugu titulu prvaka Evrope u historiji pobjedom protiv Francuske, dok su naše košarkašice zauzele visoku petu poziciju.

Saopćenje Gradske uprave prenosimo od početka do kraja.

“Grad Banja Luka organizovat će u četvrtak, 1. jula, svečani doček košarkašica – Saše Čađo, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i za Banjalučanke iz košarkaške reprezentacije BiH, predvođene kapitenom Milicom Deurom, koje su na istom prvenstvu zauzele peto mjesto.

Po uzoru na Beograd, doček će biti organizovan na balkonu Gradske uprave.

Za naše sportistkinje bit će upriličen i svečani prijem kod gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Košarkašice će pozdraviti sve prisutne u četvrtak, u 20:30 sati sa balkona Gradske uprave nakon čega će građani imati i priliku da se druže s našim uspješnim sportistkinjama.

Sigurni smo da će i ubuduće uspjesi naših sportista biti povod za okupljanja ispred balkona Gradske uprave”, navedeno je u saopćenju Gradske uprave.

Očekuje se da će na iz bh. tima na dočeku biti Dragana Domuzin, Irena Vrančić, Milica Deura i Milina Mišeljić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,