Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka: Građani uzvikuju “Idite na Kosovo”, “Hapsite ubice”, “Pustite Davora” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Demonstranti u Banjaluci pripadnicima MUP-a RS-a poručili “Idite na Kosovo”, “Pustite Davora” i “Ubice”.

Nakon današnjeg hapšenja Davora Dragičevića oca ubijenog Davida i pretresa njegove kuće na ulicama Banja Luke okupilo se više stotina građana tražeći da Davor bude pušten na slobodu.

Osim Davora Dragičevića pripadnici MUP-a RS-a slobode su lišili i Suzanu Radanović, majku stradalog banjalučkog mladića Davida, koja je pozvala građane Banje Luke da izađu na ulice i da im niko ne može zabraniti mirna okupljanja.

Dnas je u nekoliko navrata u Banjaluci došlo do naguravanja između policije i okupljenih građana. Jake policijske snage su sa Trga Krajine udaljini okupljene građane koji su svoje nezadovoljstvo nastavili ispoljavati u dvorištu ispred crkve Hrama Hrista spasitelja.

  • Osim Davora Dragićevića i Suzane Radanović policija RS uhapsila je danas i predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, koji je i predsjedavajući Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), a koji je u oktobru utvrdio “da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen”. Uhapšen je i poslanika PDP-a u NSRS Draško Stanivuković, koji je, kao i Borenović, kasnije pušten.

    Glasnogovornica policije Republike Srpske Marija Markanović izjavila je da je Dragičević uhapešn zbog sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanja sigurnosti službenih osoba”, odnosno iz razloga što se nije odazvao na poziv za policijsko saslušanje.

  • Prema posljednjim informacijama Davor Dragičević neće do sutra biti pušten na slobodu.

    Novinar Slobodan Vasković na svom blogu Međunarodna zajednica vrši ogroman pritisak na vrh Režima da oslobodi Davora Dragičevića i da se prestane sa fizičkim terorisanjem građana.

    Mnogi svjetski mediji prate dešavanja iz Banja Luke. Trenutno sve veći broj građana Banja Luke okuplja se na ulicama kako bi pružili podršku porodici Dragičević.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje