Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Baneri sa bajramskom čestitkom ponovo postavljeni u Srebrenici

Preuzmite sliku

Iako su baneri sa čestikom povodom Kurban bajrama skinuti, jer je načelnik Srebrenice Grujičić naredio skidanje istih, oni su ponovo postavljeni.

Novi baneri su postavljeni na privatnim objektima u Srebrenici.

“Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun. Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram?
Naime, njegov izgovor da postavljanji baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića.

Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj. I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka. Toliko o međuetničkoj toleranciji.

Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekate, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakon, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake. Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeć e?”, saopštio je Medžlis IZ Srebrenice na svom Facebook profilu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,