Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bakir Izetbegović počasni građanin Kalesije

Preuzmite sliku

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija podržana je inicijativa načelnika Seada Džafića, kojom je Bakir Izetbegović, predsjednik Strankedemokratske akcije, proglašen počasnim građaninom.

“Uzimajući u obzir da je Kalesija prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, te ove godine obilježavamo 30. godišnjicu od oslobođenja Kalesije, smatramo da se titula počasnog građanina treba dodijeliti Bakiru Izetbegoviću zbog njegovog dugogodišnjeg političkog i javnog rada na očuvanju sjećanja, te zaštiti i afirmaciji tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata. Status počasnog građanina Kalesije Bakir Izetbegović je zavrijedio i svojim političkim djelovanjem usmjerenim ka ostvarivanju ravnomjernog razvoja svih dijelova Bosne i Hercegovine i stimuliranju realizacije programa podrške povratku i privrednom razvoju, koje su finansirali viši nivoi vlasti. To je značajno doprinijelo i unaprjeđenju kvaliteta života u našoj općini”, izjavio je općinski načelnik Sead Džafić za Fenu.

Ova općina svoj dan proslavlja 23. maja kada će i zvanično biti uručena priznanja i nagrade zaslužnima. Na sjednici OV Kalesija posebno je istaknut doprinos razvoju ove zajednice ministra za raseljena lica u Vladi Federacije BiH Edina Ramića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje