Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Autom prošao kroz Istočno Sarajevo sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine a ne Armije RBiH

Preuzmite sliku

Kako je Tuzlanski.ba prenio sa agencije Srna “Dvadesetčetvorogodišnjem S.M. iz sarajevske opštine Novi Grad uručen je prekršajni nalog, nakon što je automobilom sa zastavom Armije BiH prošao kroz Istočno Sarajevo”.

U objavljenom tekstu navedeno je da se na automobilu nalazila zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine – što se analizom ispostavilo kao netačna tvrdnja koju je objavio veći broj medija u BiH, među njima i Tuzlanski.ba. Nakon ukazivanja na pogrešku, netačni navodi su ispravljeni. 

Dakle, tvrdnja – da se na automobilu nalazila zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine je LAŽNA što je ustanovila i analiza Platforme Raskrinkavanje.ba gdje su objavljen i tačni navodi o navedenom slučaju gdje se na automobilu zapravo nalazila zastava Republike Bosne i Hercegovine, opširniju analizu možete pročitati OVDJE.

Iz policije su istakli da je ovom licu uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, te nošenjem ili isticanjem simbola, slika, crteža ili tekstova nepristojnog, uvredljivog ili uznemiravajućeg sadržaja. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 100 do 300 KM.

Automobil je prošao tranzitom, pored jednog tržnog centra u Istočnom Sarajevu, nakon čega je reagovala policija. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje