Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap i natjerajte je da kaže ko je ubio Dženana

Preuzmite sliku

Danas se navršavaju četiri godine otkako nas je napustio naš Dženan. Potrebno je napraviti retrospektivu cijelog slučaja i zato pitam Alisu Mutap zašto šuti o tome ko ju je pretukao, jer je ona tu noć pronađena krvava i pretučena. Zašto ona ne želi da otkrije ko ju je pretukao, ko je ubio Dženana. To zna ona, ali i njen otac Zijo Mutap”.

Ovim se riječima Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, obratila građanima Sarajeva, koji su se pridružili na protestima u Sarajevu, piše Radio Sarajevo.

Arijana je pročitala i dio pisma koji je njenoj porodici poslala tada glavna tuzitelica Tužilaštva KS Dalida Burzić.

“Naš Dženan je ubijen i zbog toga smo ovdje. Jedini svjedok njegovog ubistva je svjedokinja sa amnezijom. Ona zna ko je ubio Dženana i šuti, jer joj se može, jer je Dalida rekla ‘Ja nju ne dam’. Rješenje je jednostavno, uhapsite Alisu Mutap i natjerajte je da kaže ko je ubio Dženana”, rekla je Dzenanova sestra.

“Sjećam se tog dana. Bio je kišni dan. Dan kad je mladi život ugašen, a drugi životi su prekinuti. Država nas ne štiti, njen novac se troši na fiktivne istrage. Znam da vi koji ste tu, razumijete naćšu bol. Znam i da postoje oni koji nam govore da imamo prikrivene razloge”, kazala je Arijana i nastavila:

Da su me pitali tada da se zamijenim s njim u bolničkom krevetu, ja bi to uradila”, kazala je kroz suze Arijana i dodala da nikad neće odustati od svoje borbe.

“Ovo ne smije biti samo borba oca protiv sistema. Ovo treba biti zajednička borba za život nase djece. Zapitajmo se u kakvom sistemu živimo. I niko od nas nije siguran. Mi smo izgubili ono najdragocjenije, ali ako spriječimo njegove ubice, spriječit ćemo druge tragedije. Ne želim nikome da na ulici traži pravdu za svog brata ili člana porodice, prijatelja”, istakla je Arijana.

Na kraju je pozvala glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić da ispuni dato obećanje i privede pravdi ubice njenog brata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje