Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Arijana Memić poslije ročišta: Obratila nam se ‘lažna amnezija’ sa svojim žalopojkama

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je da se za još 15 dana produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, dok se ne dobije informacija od Državnog suda o nedavno podignutoj optužnici u slučaju Memić.

Dokazi će biti razmotreni u narednih 15 dana. Oglasila se Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, a evo šta je kazala u svom obraćanju putem Facebook-a:

“Danas je održano ročište o produženju pritvora uhapšenim Zijadu Mutapu, Alisi Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću. 9.7.2021.g podignuta je optužnica protiv svih uhapšenih. Danas smo mogli čuti od strane Tužilaštva da Zijad Mutap organizuje i rukovodi grupom. Komunicira s Dupovcem i nudi novac za kupovinu vozila kako bi se dovelo u vezu s njihovom izmišljenom saobraćajnom nesrećom. Dolazi prvi na lice mjesta 08.2.2016.g, prisustvuje prvom saslušanju Alise Mutap, a ispitivao je Hasan Dupovac.

Vodi dnevnik, raspituje se i prikuplja materijalne dokaze nastojeći pripremiti ostale članove grupe za radnje koje slijede. Svjedok navodi u izjavi da Hasan Dupovac po uputama Zijada Mutapa nalaže da se nabavi auto rekavši da je dozvoljeno sve osim da počine ubistvo. Medicinska sestra koja je bila dežurna tu noć, svjedočila je i navela da predaje garderobu povrijeđenih i to sve ono kako se zatraži. S Dženana je skinuta i preuzeta sva garderoba, Josip Barić nije izuzeo krvavu majicu Alise Mutap koja je kasnije uništena u kući Mutapa, tačnije isječena je.

Danas nam se u sudnici obratila i LAŽNA AMNEZIJA, sa svojim žalopojkama. Ona sada dozvoljava da se o njenom zdravstvenom stanju javno govori. Za Alisino zdravstveno stanje, apsolutno me nije briga. Nije me briga i ne zanima me u kakvom je zdravstvenom stanju osoba koja je mogla gledati Dženana dok leži u lokvi krvi, dok krklja, bori se za zrak, dok mu se život gasi. Ne, stvarno me ne zanima kroz šta je LAŽNA AMNEZIJA prolazila svih ovih godina, kada je mogla gledati kako se pred njenim očima gasi jedan mladi, nevini život, kako NEČIJE DIJETE umire pred njom, a ona ne poziva pomoć.

Kaže da joj je život stao, vidjeli smo to dok je objavljivala pjesme s porukama Murizu ‘pruži ruku pomirenja’, vidjeli smo to dok se smijala u sudnici, vidjeli smo to kroz tvoje žaljenje za jednim ugašenim životom, vidjeli smo sve za ovih pet godina. Poštedi nas glume. Veliki advokat Kadrija Kolić koji zastupa Josipa Barića, bez stida i srama danas tvrdi da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći. Poziva se na Ištvana Bodala kojeg je otpisao i Kantonalni sud i Vrhovni sud FBiH.

Jedni su ubili Dženana, drugi pokušavaju već pet godina dovesti nas do toga da odustanemo. ALI, NIKADA. Shvatite to već jednom. Sve što želimo od početka je istina i pravda. Ne tražimo ništa, već da se radi po zakonu, da se istraže sve okolnosti vezane za ovaj naš slučaj, da se odgovorni kazne – kako oni koji su direktno odgovorni za njegovo ubistvo, tako i oni koje su isto prikrivali.
Danas je 15. u mjesecu – a svakog 15. u mjesecu, još jedan dio nas umre. Pet i po godina bez Dženana, bez pravde, bez potpune istine – teško je za podnijeti.

Ali, podnijet ćemo i još pet ako treba, samo da konačno dobijemo ono što svaki čovjek zaslužuje – pravdu. Kakva god bude odluka suda i po pitanju optužnice i po pitanju produženja pritvora, mi ćemo ići do kraja. Teško je, ali umorni ipak nismo. Na slici je moj brat, NEČIJE DIJETE, umro na današnji dan, 15.02.2016. godine” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje