Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Arapović: Zabraniti predizborne skupove, postali su nekontrolirani klasteri

Preuzmite sliku

Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine u Parlamentu Federacije BiH Adis Arapović obratio se dramatičnim apelom kriznim štabovima, Centralnoj izbornoj komisiji, političkim strankama i javnosti zbog rizika od predizbornih skupova u kampanji, sapćeno je iz SBB-a.

Arapović je pozvao Federalni i kantonalne krizne štabove da hitno zabrane političke skupove i svako veliko okupljanje ljudi u zatvorenom ili otvorenom prostoru jer su, kako je naveo, predizborni skupovi postali nekontrolirani klasteri, sijači smrti.

– Pozivam Centralnu izbornu komisiju da konačno shvati da je održavanje izbora trenutno najveći epidemiološki rizik u državi. U suprotnom, cijena održavanja lokalnih izbora više neće biti u novcu već u broju ljudskih života, ozlojađenih porodica, siročadi i potpuno izbezumljenom stanovništvu. Zar je pohlepa za vlašću, pozicijama i foteljama preča od potrebe da se očiglednoj egzistencijalnoj prijetnji velikih razmjera suprotstavimo na racionalan i odgovoran način!? – navedeno je u saopćenju čiji je potpisnik zastupnik Arapović.

Savez za bolju budućnost BiH nije organizirao nijedan predizborni skup niti će to činiti. Neće žrtvovati zdravlje građana radi izbornog rezultata, poručio je on također.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje