Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Arapović: SBB duboko sumnja u regularnost ovih izbora (VIDEO)

Preuzmite sliku

Šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Adis Arapović izrazio je sumnju u rezultate brojanja glasova za članove Predsjedništva BiH

Ponovio je da je zadovoljan stopom izlaznosti na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, te da je i Centralna izborna komisija BiH izjavila da će izlaznost na ovim izborima biti veća od 56 posto” što je dobra vijest za građane i za demokratiju u BiH, ali i za političke stranke koje žele progres”.

– Međutim, ono u šta sumnjam u ovom trenutku jesu rezultati brojanja za člana Predsjedništva BiH – rekao je Arapović u izjavi za medije.

“Naše izlazne ankete”, pojasnio je Arapović, “nikako se ne slažu sa podacima koje objavljuje SDA, a to nam daje za pravo da posumnjamo da su birački odbori, unazad 24 sata, popunjeni od strane jedne vladajuće političke stranke, do kraja korumpirali, odnosno kompromitirali izbornni proces“.

– Vrlo smo ozbiljni u primjedbi da ovo možda znači do sada neviđenu izbornu krađu, te moguće je da SBB neće prihvatiti ove izborne rezultate – naglasio je Arapović.

O prvim preliminarnim rezultatima će, kazao je, govoriti tek kada ih CIK BiH objavi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,