Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Aprilski snijeg stigao i u BiH: Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme

Snijeg povremeno pada na dionicama u višim predjelima, a izdvajamo prevoje Komar (Travnik-Donji Vakuf), Koprivnica (Bugojno-Kupres) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf).

Zbog najavljenih sniježnih padavina tokom noći, apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na brojne odrone, a izdvajamo magistralni put Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka. Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tokom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega je usporeno saobraćanje na ovim graničnim prelazima. Zbog radova na području Crne Gore (Ilino brdo-Vilusi) i obustava saobraćaja, od 09 do 11 i od 13 do 15 sati ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,