Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apel za pomoć Vahidu Tiriću: Nastradao od strujnog udara dok je živio kao izbjeglica

Preuzmite sliku

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” pokrenula je apel za pomoć Vahidu Tiriću iz Viteza.

”Vahid Tirić iz Viteza hrabri je čovjek bez ijedne ruke, a iako bez ruku Vahid slika – slika nogama! Apel pokrećemo kako bismo Vahidu osigurali protezu za jednu ruku.

Pomoći mu možete pozivom na broj 17013, putem kojeg donirate 2 KM (broj je jedinstven za sve bh. operatere)”, naveli su iz organizacije “Pomozi.ba“.

Vahid je nastradao 1994. godine od strujnog udara dok je živio kao izbjeglica. Devetnaest godina Vahid je koristio stare proteze koje je stalno morao popravljati i prilagođavati, onda kada za njih uspije pronaći dijelove. Nama je cilj omogućiti Vahidu da dobije kvalitetnu protezu i priliku za bolji život. Nova mioelektronska proteza košta 25.500 KM i stoga pokrećemo apel da zajedničkim snagama prikupimo sredstva, dodaje se.

Vahid živi sa suprugom i kćerkom u zajedničkom domaćinstvu sa svojim roditeljima. Niko u porodici ne radi. Vahidova invalidnina i skroman prihod od poljoprivrede jedina su primanja ove porodice.

Pored poziva na broj 17013, Vahidu možete pomoći donacijama putem web platforme www.POMOZIBA.org, klikom na opciju DONIRAJ ODMAH ili uplatama putem naših standardnih računa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,