Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apel za pomoć petogodišnjoj Nadiji koja ne čuje na lijevo uho

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel prikupljanje sredstava za liječenje Nadije Starčević iz Zavidovića kojoj je pri porodu oštećen sluh i uopće ne čuje na lijevo uho, prenosi Anadolu Agency (AA).

Broj 17013 aktivan je za pomoć Nadiji, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Petogodišnjoj Nadiji ljekari su predložili ugradnju kohlearnog implantata na lijevo uho, a ta vrsta zahvata u Turskoj košta 17.500 eura. Za desno uho je dovoljno da nastavi nositi slušni aparatić. Ova djevojčica već dvije godine čeka na ugradnju implantata u BiH, a po dosadašnjim saznanjima morala bi čekati još isto toliko. Ona ubrzo treba krenuti u školu i nema vremena za čekanje”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Nadija živi sa roditeljima, a samo otac radi. Nadijina majka posvetila je život kćerkici koja je bila neurorizično novorođenče, a danas posve zdrava djevojčica koja u rastu i razvoju ne odstupa od svojih vršnjaka.

“Porodica Starčević ima stambeni kredit koji moraju otplaćivati narednih 17 godina, a mjesečna rata iznosi 395 KM. Nisu u stanju prikupiti sredstva za operaciju i zato im je potrebna pomoć dobrih ljudi“, objašnjavaju iz Pomozi.ba.

Nadiji se, pored poziva na broj 17013, može pomoći online donacijama putem web platforme www.pomoziba.org klikom na opciju doniraj odmah, uplatama putem Paypala ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,