Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apel za penzionera Sadudina kojem je potrebna operacija srca u Tuzli

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Sadudina Fejzića iz Zenice, penzionera sa minimalnom penzijom, kojem je za neophodnu operaciju srca u Tuzli potrebno 11.000 KM.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Sadudin je dugogodišnji kardiološki pacijent. Sada mu je stanje pogoršano, ima bolove u grudima, otežano se kreće, jako brzo se zamara, a ima i probleme sa spavanjem.

Prvi infarkt je preživio 2014. godine nakon čega mu je ugrađen i stent. Na posljednjem pregledu ustanovljena mu je teška sistolna disfunkcija te preporučena obavezna implantacija kardioverter-defibrilatora. Ta operacija u Tuzli košta 21.000 KM, s tim da ZZO pokriva iznos od 10.000 KM.

To saznanje nije baš olakšalo situaciju ovom penzioneru koji jedva sastavlja kraj s krajem, a njegova porodica je i kreditno zadužena. Zato mi želimo uz vašu pomoć prikupiti ostatak sredstava u iznosu od 11.000 KM.

Osim poziva na broj 17041, Sadudinu možete pomoći uplatama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje