Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Mirelu, majku 8-godišnjeg Anura koji ne može zamisliti život bez mame

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba ponovno je pokrenulo apel za Mirelu Mešić Zildžović iz Sarajeva, majku malenog Anura koji ne može zamisliti život bez mame, javlja Anadolija.

Ona boluje od karcinoma dojke s metastazama i za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022. Pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

“Kada je završila studij medicine Mirela nije ni pomislila da će se tako brzo naći u ulozi pacijentice. Ona se unazad četiri godine bori sa rakom dojke, urađena joj je mastektomija, primala je i kemoterapije, ali bolest je nažalost metastazirala. Rak se proširio na butnu kost i potrebna joj je hitna operacija uklanjanja butne kosti i ugradnja proteze. U suprotnom može ostati nepokretna. Za taj zahvat potrebno je 35.000 eura koje ova mlada majka i njena porodica nisu u stanju sami prikupiti”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Pored butne kosti ovaj zloćudni neprijatelj proširio se i na karlicu, koštani sistem, jetru, pluća i prednji zid grudnog koša. Sve ove dijagnoze ne znače ništa 8-godišnjem Anuru koji samo želi da njegova mama živi i bude uz njega na svakom koraku njegovog odrastanja.

“Pomozimo Mireli da ne ostane nepokretna, a pored poziva na broj 17022, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba“, pozivaju iz udruženja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje