Utorak, 26. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apel za malenog Faruka Geljića koji sa svoje četiri i po godine još uvijek ne hoda

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za malenog Faruka iz Sarajeva kako bi otišao na operaciju u Tursku i napokon prohodao.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za malenog Faruka Geljića iz Sarajeva koji sa svoje četiri i po godine još uvijek ne hoda. Za Faruka je u funkciju stavljen humanitarni broj 17007, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Faruk je veliki dio svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant.

Kako bi Faruk napokon prohodao, prijeko mu je potreban operativni zahvat u Turskoj i fizikalne terapije. Iznos koji je potrebno prikupiti je 15.350 eura.

Farukovi roditelji su nezaposleni, a od primanja imaju dječji doplatak i invalidninu. Žive kao podstanari, te nisu u stanju osigurati neophodna sredstva za operaciju.

Pored poziva na broj 17007, donacije za preslatkog Faruka su moguće na web platformi www.pomoziba.org, uplatama putem PayPala, kao i standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,