Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje malenog Danina iz Travnika

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za malenog Danina iz Travnika kako bi otišao na operaciju produženja butne kosti i ugradnju fiksatora.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Danina Mehića iz Travnika koji sa nepunih šest godina treba na treću operaciju zaredom, ovaj put u pitanju je produženje butne kosti. Za Danina je stavljen u funkciju humanitarni broj 17012, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Za Danina je Udruženje Pomozi.ba i prethodnih godina radilo akcije pomoći, s obzirom da je do sada već imao dvije operacije u Beču kada je izvršena nadogradnja čašice kuka i ugradnja ortoza, a potom i vađenje istih.

Pred ovim dragim dječakom je operacija produženja butne kosti lijeve noge i ugradnja fiksatora, za šta je potrebno 21.169 eura.

Daninu je onemogućeno normalno kretanje i odrastanje, a ljekari prognoziraju da je pred njim još nekoliko operativnih zahvata kojima bi se njegov deformitet trebao u potpunosti otkloniti.

Nadamo se da će uz pomoć dobrih i humanih ljudi Danin imati sretno i bezbrižno djetinjstvo, igrajući se sa svojim drugarima bez prepreka.

Daninu pored poziva na broj 17012 možete pomoći online donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, PayPala ili uplatama na standardne žiro račune Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,