Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje Đemaludina koji boluje od multiple skleroze

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Đemaludina koji boluje od multiple skleroze.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Đemaludina Arnautovića iz Busovače, 43-godišnjeg oca dvoje djece koji nije birao život s multiplom sklerozom, ali se odlučio boriti s njom. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17039, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Đemaludin boluje od relapsno-remitirajućeg oblika multiple skleroze i spastične kvadripareze te za kretanje mora koristiti invalidska kolica.

Multipla skleroza mu je ustanovljena 2008. godine u Travniku, a simptomi su se počeli javljati 2007. godine, dok je radeći u pekari počeo vidjeti duple slike i generalno se osjećao loše. Stanje se znatno pogoršava 2014. godine kada dolazi do oduzetosti desne strane tijela.

Od te 2007. godine, ova podmukla bolest ne dozvoljava Đemaludinu da radi i privređuje za svoju porodicu, suprugu Senidu, te sina Bakira, učenika sedmog razreda osnovne škole i malenu Belmu koja pohađa treći razred.

Za njegovo liječenje u Njemačkoj potrebno je 5.000 eura, a osim poziva na broj 17039 ovom požrtvovanom ocu možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje