Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apel za izgradnju kuće četveročlanoj porodici Oroz

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za izgradnju kuće četveročlanoj porodici Oroz.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za izgradnju kuće četveročlanoj porodici Oroz iz Fojnice. Anto, koji je osoba sa 100% invaliditetom i njegova porodica svaki dan strepe od urušavanja trošne i neuslovne porodične kuće.

Humanitarni broj 17022 stavljen je u funkciju pomoći ovoj porodici, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

 • U zimskim danima zbog hladnoće, devetogodišnja Barbara i četverogodišnji Matija sa majkom spavaju u maloj sobi, a Anto u dnevnom boravku. Kuća je puna vlage, a nemaju ni kupatila.

  Napravljena je davne 1960.godine i više puta je adaptirana i prilagođavana. Više se ne može popravljati jer su elektro i vodoinstalacije dotrajale, kao i temelji i krov.

  Anto je morao otići u prijevremenu penziju zbog zdravstvenih problema, a potom su mu zbog dijabetesa amputirane obje noge, lijeva 2019. godine, a desna 2020. godine. Zbog amputacije nogu i neravnog terena, Anti se jako teško kretati sa protezama i kolicima.

  Pitanje je kako ova porodica uopšte preživljava samo od Antine skromne penzije.

  Apelom Udruženje Pomozi.ba želi da riješi stambeno pitanje Matije i Barbare, a porodici Oroz možete pomoći pored poziva na broj 17022, donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, uplatama putem Paypala ili standardnih žiro računa ove humanitarne organizacije.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje