Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apel za dječaka Narcisa rođenog bez desne podlaktice

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Narcisa Kantića ili “nježnog diva” kako ga odmilja zove mama Aida.

On je rođen bez desne podlaktice, ima probleme sa nogama, vidom, epilepsiju, autizam. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17043, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Desetogodišnji Narcisi iz Tešnja uprkos brojnim dijagnozama jako je inteligentan dječak, slabije govori, ali po riječima mame sve razumije. Zna brojati na bosanskom i engleskom jeziku, a pjeva više od 80 pjesmica čak i na ruskom jeziku.

Završio je dva razreda osnovne škole, u trećem nije mogao pratiti nastavu, te sada ne ide u školu. Ne voli frizere, te zato ima dugu kosu, ne voli ni zubare, te ga moraju uspavati za vađenje zuba, kao i za sve ostale preglede. Ne podnosi gužvu, jake zvukove.

Dok je bio manji mogao je lijepo hodati i svuda je išao sa mamom, u banku, poštu, prodavnicu. Sada mu najveći problem predstavljaju noge, jer može hodati po kući, ali vani nakon deset metara noge se počnu tresti i mora sjesti.
Za njegovo pedijatrijsko multidisciplinarno praćenje u Istanbulu, koje uključuje pedijatrijskog neurologa, ortopedsku i endokrinološku konsultaciju, EEG test, laboratorijske testove, reumatološku konsultaciju, pedijstrijsku psihijatrijsku konsultaciju i rutinske radiološke snimke potrebno je 12.750 eura. Njegova mama Aida radi na dnevnicu i nije u stanju osigurati novac za njegovo liječenje.

Dok mama radi, Narcisa čuva sestra Ajla koju on pored mame najviše voli, a koja je završila srednju školu i pripravnički staž za farmaceutskog tehničara. Zajedno možemo osigurati ljepšu budućnost za našeg preslatkog dječaka, ali i njegovu porodicu.

Osim poziva na broj 17043 možete pomoći i donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili transakcijskih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,