Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Apel za 12-godišnjeg dječaka koji nije nikada zaigrao lopte

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Sanjina Neslanovića iz Busovače, 12-godišnjeg dječaka koji nije nikada zaigrao lopte zbog deformacije stopala, javlja Anadolu Agency (AA).

Dugotrajno hodanje stvara mu bol. Pozivom na broj 17040 donirate dvije konvertibilne marke za njegov odlazak na operaciju u Tursku. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Sanjin ima urođenu deformaciju oba stopala i luksaciju lijevog kuka. Prohodao je tek sa dvije godine, a do tada je imao više od 200 gipsanja. Urađena mu je operacija popuštanja Ahilovih tetiva, nosio je i tegove za kukove, ali bezuspješno. On je učenik petog razreda i često izostaje sa nastave zbog bolova koje ima nakon dugotrajnog hodanja. Jedina želja mu je da može normalno hodati i igrati lopte sa drugovima. Za njegovu operaciju stopala potrebno je 9.500 eura, a nakon ove operacije Sanjinu će biti potrebna i operacija lijevog kuka, za što će biti potrebna dodatna finansijska sredstva”, navedeno je iz Pomozi.ba.

Ovaj dragi i uprkos svemu nasmijani dječak je miljenik nastavnika i porodice, a njegova peteročlana porodica nije u stanju prikupiti novac za operaciju. Njegove dvije starije sestre jedva čekaju da njihov Sanjin napokon ima normalno i bezbrižno djetinjstvo.

Sanjinu osim poziva na broj 17040 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje