Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

APEL: Poznatom i priznatom bh. novinaru Vlastimiru Mijoviću potreba je naša pomoć

Preuzmite sliku

“Dragi moji, došlo je do grla”, riječi su našeg cijenjenog novinara Vlaste kojem je potrebna naša pomoć. Za Vlastu smo odvojili broj 17006 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Vlastimiru Mijoviću, poznatom i priznatom bh. novinaru u oktobru prošle godine dijagnosticiran je rak pluća sa metastazama. On se trenutno nalazi na liječenju u Istanbulu, a zbog teškog zdravstvenog stanja potreban mu je specijalni sanitetski avion za povratak kući u voljeno Sarajevo.

Za njegovo dosadašnje liječenje u Turskoj potrebno je 30.000 eura, plus 8.500 eura za sanitetski prevoz. Pored navedenog iznosa, potrebna su i dodatna finansijska sredstva za nastavak liječenja.

Naš Vlasta je svojim poštenim i iskrenim analitičarskim tekstovima i neovisnim karakterom dotakao mnoge živote u BiH, ali i šire. Pomozimo Vlasti da pobijedi još jednu bitku, jer kako je nedavno sam napisao:

“Nošen svojim i vašim krillima, ne mogu da ne uspijem.”

Vlasti, pored poziva na broj 17006 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.POMOZIBA.org ili uplatama na žiro račune.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje