Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apel građanima da ne nasjedaju na usluge crne magije

Preuzmite sliku

Policijska uprava Prijedor ove godine dobila je više prijava da su građani bili meta prevaranata i da su dovođenjem u zabludu nepoznatim licima isplaćivali novac kao naknadu za obećane usluge, između ostalog, i skidanje crne magije, saopšteno je danas iz ove uprave.

“U ovom mjesecu Policijskoj upravi obratilo se lice iz Prijedora koje je prijavilo da je nepoznatoj osobi u Derventi predalo torbu sa 13.000 KM za obećanu uslugu skidanja crne magije”, navodi se u saopštenju.

Iz policije pojašnjavaju da nepoznata lica, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem ili prikrivanjm činjenica dovode građane u zabludu, navodeći ih da plate određene iznose, obećavajući im pomoć u rješavanju zdravstvenih problema ili skidanje crne magije.

“Apelujemo da građani budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije, a slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili ih prijave pozivom na besplatan broj 122”, ističe se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Prijedor dodaju da postupaju po svim prijavama i preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja identiteta izvršilaca i rasvjetljavanja prijavljenih krivičnih djela prevara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,