Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Apel građanima da izletišta ostanu čista nakon 1. maja

Preuzmite sliku

Članovi udruženja građana “Ruke” i predstavnici “Let's Do It” ekološkog projekta u Bosni i Hercegovini apeluju na sve građane da budu odgovorni i da nakon prvomajskog izleta izlatišta ostanu čista.

  • Ponukani iskustvom sa terena koje nam govori da su naša izletišta jako prljava i da naši građani imaju naviku da za sobom ostave otpad u prirodi, koristimo ovu priliku da uputimo apel svim našim sugrađanima da nakon izleta za 1. maj naša izletišta ostanu čista.

    Ako ovaj 1. maj planirate provesti uživajući pored rijeke, jezera ili šume, ne zaboravite na kraju dana pokupiti svoj otpad i ponijeti do najbliže kante ili kontejnera.
    Od samog početka pojave virusa COVID19 ljudi su širom svijeta tražili utočište u prirodi, koja nema ograničeno radno vrijeme i uvijek je otvorena za naše posjete. Nažalost, to znači i da smo upravo u prirodi za sobom ostavljali više otpada, najviše plastičnih boca, limenki i plastičnih vrećica. Trebalo bi da se svi zajedno ponašamo mnogo zahvalnije i odgovornije prema svojoj životnoj sredini, jer ona direktno utječe i na naše zdravlje.

    Svim stanovnicima ove naše predivne zemlje upućujemo molbu da nakon svog boravka u prirodi ne ostavljaju otpad za sobom i da zajedno čuvamo prirodne ljepote na koje zaista možemo biti ponosni.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje