Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

ANKETA: Podržavate li zabranu rada nedjeljom?

Preuzmite sliku

Rad nedjeljom na području grada Mostara uskoro postaje prošlost. Gradsko vijeće usvojilo je odluku o zabrani rada nedjeljom, što je izazvalo različite rekacije poslodavaca, radnika, ali i građana.

Odluka je objavljena u Službenom glasniku Grada Mostara 5. aprila ove godine i stupa na snagu osam dana od datuma objavljivanja, dakle već u nedjelju koja je pred nama poslodavci će morati poštovati donesenu odluku.

Nedjeljom, praznicima, te neradnim danima, trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda, te cvjećarama rad će biti omogućen u periodu od 7 do 12 sati. Pored toga, veliki trgovački centri koji imaju potrebu da rade nedjeljom, imat će tu mogućnost, ali morat će dobiti odobrenje od nadležnog odjela Gradske uprave.

Pored Mostara i Općina Novi Travnik nešto ranije obavijestila je privrednike da je donesena odluka o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta na području općine. Novim zakonom regulisana je tzv. slobodna nedjelja. U ovoj bh. općini podršku odluci su pružili i privrednici koji su naglasili da nisu imali pad prometa u opcijama gdje je rad nedjeljom već zabranjen.

Pitamo Vas, da li podržavate odluku o zabrani rada nedjeljom? 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,