Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Andrej Plenković sutra boravi u BiH, sastaje se s Čovićem i biskupom Palićem

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u ponedjeljak, 25. jula, u Bosni i Hercegovini gdje  će posjetiti Mostar, Čitluk, Čapljinu, Stolac i Ravno te se susresti s predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Plenković će boravak u BiH započeti u 10 sati posjetom Biskupskom ordinarijatu gdje će se sastati s mons. Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije, potvrđeno je Feni iz Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH.

Potom će se u 11 sati sastati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem (Dom HDZ-a, Ulica kneza Domagoja bb).

Nakon sastanka predviđene su izjave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića.

Nakon toga će u 13.40 u Čitluku posjetiti župu Gradnići i obići crkvu sv. Blaža, najstariju župu u Čitluku, a u 14.45 sati planiran je obilazak Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik (Čitluk, Potpolje bb).

U Čapljini će posjetiti tvornicu Lasta (Kneza Domagoja bb), dok će u Stolcu posjetiti osnovnu školu Crnići (Aladinići bb) te obići nekropolu stećaka Radimlja.

Posjet završava u Ravnom.

Uz predsjednika Vlade RH bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje