Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amor Mašović više neće tragati za nestalima u BiH

Preuzmite sliku

Jedan od simbola poslijeratnog traženja nestalih osoba, Amor Mašović, više neće biti član Kolegija direktora Instituta za traženje nestalih BiH.

Naime, Upavni odbor ovog instituta jučer je donio odluku o imenovanju novog saziva Kolegija direktora, a među imenovanima se ne nalazi Mašovićeevo ime. Međutim, razlog za to je što je Mašović ispunio uslove za odlazak u penziju, tako da mu mandat nije produžen. Na njegovo mjesto je imenovan Mujo Hadžiomerović, predsjedavajući Kluba Bošnjaka u prošlom sazivu Vijeća naroda RS-a.

“Privremeni Upravni odbor Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine na jučer održanoj sjednici imenovao je novi saziv Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH, s obzirom na to da aktuelnim članovima Kolegija kojeg su činili Amor Mašović, Nikola Perišić i Marko Jurišić mandat ističe  19. septembra ove godine.  Nakon provedene konkursne procedure za članove Kolegija direktora u Institutu za nestale osobe Bosne i Hercegovine imenovani su ponovno Nikola Perišić i Marko Jurišić dok je novi član Mujo Hadžiomerović.

Mandat članova Kolegija direktora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine traje četiri godine počev od 19. 09. 2021. godine”, saopćeno je iz Instituta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje