Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amila Gadžun: Dženina braća još čekaju da se sestra vrati kući, misle da je još u bolnici…

Preuzmite sliku

Prije tri dana, uz suze i tugu, obavljen je i ukop i dženaza Džene Gadžun, dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je preminula nekoliko dana prije nakon operacije i komplikacija do kojih je došlo tokom operacije očnog kapka.

Amila i Muris Gadžur, roditelji preminule djevojčice, u subotu su za Face TV govorili o svemu što je prethodilo ovoj tragediji.

Majka Amila je rekla kako je Džena došla potpuno zdrava u ordinaciju.

“Čuvala sam je za ruku dok nije zaspala. Čekali smo u autu i vidjeli da dolazi Hitna. Rekla sam mužu da se nešto dešava. Pitala sam je li djevojčica živa. Tješili su nas iz Hitne pomoći da je sve uredu. Već tada je bila u dubokoj komi. Nije nam bilo ni na kraj pameti da će se dogoditi ova teška tragedija koja nas je zadesila”, navela je Amila.

Amila je rekla kako su im doktori su rekli da ako preživi to će biti čudo i živjet će kako biljka.

Amila i Muris su napomenuli kako nisu mogli čekati da se djevojlica pati godinu dana, te su je zato odveli u privatnu ordinaciju.

“Nismo znali da će se operativni zahvat dogoditi u stomatološkoj sali. Ne znam šta su imali od aparata. Znam gdje sam je ostavila i kakvom stanju. Nismo platili operaciju, zbog čega da platimo?! Operacija je trebala da košta koštala 2.200 KM… Nina Jovanović je bila uz nas dok smo bili na KCUS-u!”, naveli su njeni roditelji.

“Djevojčici je mozak bio potpuno spržen! Snimala je glavu prije operacije! Dobila je šećer 34 poslije operacije, a bila je zdravo dijete! Nije nikada bila bolesna! Nikoga lično ne krivimo! Međutim, neko mora da je kriv, ko, to sada ne znamo! Znamo samo koji tim je ljudi preuzeo djevojčicu i kakvom stanju smo je predali njima u ruke! Kad smo došli ordinacija je bila zaključana, dr. Bejtović nam je otvorio vrata! Dr. Nina Jovanović je operisala djevojčicu Dženu i prvi put!” – kazala je majka Amila.

“Rekao sam dr. Rožajcu: ‘Ili Vi izađite ili ću ja izaći!’

‘Supruga je pitala dr. Rožajca da li je stara anestezija, on je rekao da ne zna šta se desilo. Dr. Rožajac je izjavljivao da je on nas tražio, nije istina, mi smo njega kontaktirali. Od momenta na KCUS-u nikad ga više nismo vidjeli’, – kaže Muris Gadžur.

“Imamo smrtni list u kojem piše da možemo podigunuti tijelo, nemamo nikakve nalaze, nikakvu dokumentaciju. Niko iz vlasti nas nije zvao, osim načelnika općine Kakanj koji nam je došao na žalsot. On nam je jedini dao podršku. Imamo još dva sina od 10 i 8 godina. Dječaci se još uvijek nadaju da će sestra doći kući. Oni misle da je ona još u bolnici, nisu svjesni situacije”, kazala je Amila na Face TV.

Muris Gadžun je istakao kako porodica želi samo da se sazna istina, da se ne zataška, a da su oni izgubili šta su imali.

Podsjetimo da je istragu o ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje