Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Američki ambasador Nelson se sastao sa Čovićem: Nema blokade

Preuzmite sliku

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Tokom razgovora Nelson je poručio kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”.

,,Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja Izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

Podvučeno je kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”. I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.

“Sa ambasadorom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduslov za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Evropske komsije”, napisao je Čović. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,