Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ambasador Pakistana u BiH: Za svaku državu bitno da ima slobodne i nepristrasne medije

Ambasador Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini Muhammad Khalid Rao posjetio je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA), gdje je s direktorom Elmirom Huremovićem razgovarao o razvojnim planovima i ulozi agencije kao javnog medija.

Direktor Huremović je naglasio da su Bosna i Hercegovina i Pakistan prijateljske države te izrazio zadovoljstvo što je ambasador pokazao interes da posjeti Fenu i informira se o radu vodeće novinske agencije u državi.

– U okviru suradnje s partnerskim agencijama u svijetu, prije nekoliko godina potpisali smo ugovor s pakistanskom agencijom PPI. Zahvaljujući razmjeni vijesti, informacije iz Bosne i Hercegovine prisutne su u medijskom prostoru Pakistana. Isto tako i bh. javnost ima uvid u ono što se događa u toj dalekoj, ali prijateljskoj državi – kazao je.

Dodaje da ta suradnja omogućava i bolje uzajamno upoznavanje naših kultura, privlačenje turista i jačanje poslovnih veza.

– Vođeni istim ciljevima, danas smo dogovorili i suradnju Fene i Ambasade i složili smo se da je tu mnogo mogućnosti koje su u obostranom interesu – naglasio je.

Ambasador Islamske Republike Pakistan Muhammad Khalid Rao zadovoljan je zbog prilike da posjeti Fenu, te ističe da ga je direktor Huremović informirao s politikom Fene, a prvenstveno nepristrasnom izvještavanju.

– Vjerujem da je za svaku državu bitno da ima slobodne i neutralne medije, jer je to četvrti stup države. Ako su mediji slobodni i neutralni onda će država napredovati. Feni želim sreću u budućim aktivnostima – poručio je.

Pakistanski ambasador obišao je i redakciju Fene kako bi se informirao o svakodnevnom procesu rada, kao i načinu objavljivanja vijesti i multimedijalnih sadržaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje