Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ambasada SAD-a: Nećemo dozvoliti bh. političarima da se skrivaju i krive međunarodnu zajednicu

Preuzmite sliku

Nakon što je jučer u Sarajevu propao još jedan sastanak bh. političkih lidera sa ambasadoricom SAD-a u BiH i šefom Delegacije Evropske unije u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom o izmjenama Izbornog zakona, opredjeljenje je da će se pregovori nastaviti.

Iz američke ambasade u Sarajevu oglasili su se da ipak još uvijek vjeruju da politički lideri mogu postići sporazum.

“Trebali bi se fokusirati na pronalaženje rješenja i izbjegavanje ozbiljnih blokada koje bi mogle uslijediti nakon izbora”, istaknuto je na zvaničnom Twitter profilu ambasade SAD-a u Sarajevu.

Ipak, poručuju da neće dozvoliti bh. političarima da se kriju i međunarodnu zajednicu optužuju ukoliko se ne pronađe rješenje.

“Odgovornost leži u bh. političarima”, naglašavaju iz američke ambasade. U posljednje vrijeme se mnogo govori o krivcu zbog kojeg dogovor o izmjenama Izbornog zakona još uvijek nije postignut, a bh. političari pitanje Izbornog zakona već koriste u svrhu predizborne kampanje.

“Ono o čemu također ozbiljno razmišljamo su posljedice koje mogu nastati ukoliko političariu BiH ne pronađu rješenje”, poručili su iz ambasade SAD-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje