Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Aljoša Čampara i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović u Narodu i Pravdi

Preuzmite sliku

Federalni ministar policije i bivši član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara, potvrdio je večeras u emisiji “Face to Face” kod Senada Hadžifejzovića, da prelazi u stranku Narod i pravda.

“Prelazim u Narod i pravdu. Vjerujte li mi na riječ? Mogu vam i potpisati”, kazao je.

Upitan zbog čega prelazi, odgovorio je:

“Prelazim zato što smatram da je to ipak stranka koja može dati odgovore na ona pitanja sa kojima sam se ja borio u SDA, odnosno sa onima kojima se nisam slagao u SDA. Smatram da trebamo dati doprinost i rješavati pitanja koja su bitna za građane i mislim da je svaka alternativna dobra i da država mora imati alternativu”.

Koju će funkciju obavljati u ovoj stranci nije htio otkriti. Rekao je da ga to uopće ne opterećuje.

“Ja sam napustio SDA, i Dino je napustio SDA, kad smo bili na vrhunce funkcija. Bio sam član Predsjdništva SDA, ministar, zastupnik… Apsolutno sve te stvari sam ostavio i odbio. Nisam htio da budem dio toga ni onoga što se dešavalo zadnju godinu dana. Šta ću biti u NiP-u, vjerovatno, biću ono gdje mogu postići najbolji rezultat i gdje mogu dati najviše”, istaknuo je Čampara.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović je takođe potvrdio da je prije nekoliko trenutaka postao član Naroda i pravde a da je jedini razlog želja za borbom u stvaranju bolje i pravednije Bosne i Hercegovine.

Pored Omerovića i cijeli pokret Zajedno za bolji Srebrenik novi su članovi Naroda i pravde.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje