Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alija Delimustafić, prvooptuženi u predmetu ‘Pravda’, pušten iz pritvora

Preuzmite sliku

Alija Delimustafić, prvooptuženi u predmetu “Pravda”, danas je pušten iz pritvora, nakon gotovo tri godine protekle od njegovog hapšenja.

Kako je Feni kazao advokat Ifet Feraget, danas održano ročište na kojem je njegov branjenik (Alija Delimustafić) dao izjavu da, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku (ZKP), neće napuštati mjesto boravišta.

Podsjetio je da je ranije usvojen prijedlog odbrane kojim je određeno jemstvo na nekretninama u iznosu nešto višem od jednog miliona KM.

– U zamjenu za pritvor određeno je jemstvo, upisana hipoteka na nekretninama i određene mjere zabrane napuštanja boravišta – precizirao je Feraget.

Dodao je kako je njegov branjenik gotovo tri godine proveo u pritvoru, te da suđenje u ovom predmetu još nije ni počelo iako je optužnica potvrđena 11. oktobra 2017. godine, a izjašnjenje o krivnji održano 12. januara 2018. godine.

Delimustafić će se, u skladu s Rješenjem Vrhovnog suda FBiH, moći braniti sa slobode.

Optužnica ga tereti za organiziranje kriminalne grupe koja je, između ostalog, a radi sticanja protupravne imovinske koristi, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine, uglavnom, umrlih osoba na području Kantona Sarajevo. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,