Srijeda, 14. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aleksandar Vučić dolazi u Sarajevo i donosi vakcine

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra dolazi u službenu posjetu Sarajevu i donosi određenu količinu vakcina koju će Srbija donirati Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama portala Klix.ba, s Vučićem će u delegaciji biti i ministar zdravstva Republike Srbije Zlatibor Lončar. Oni bi se trebali sastati sa sva tri člana Predsjedništva BiH. Informacija o Vučićevoj posjeti još nije službeno potvrđena.

Za sada nije poznato koliko vakcina će tačno biti donirano sutra, ali pretpostavlja se da je riječ o donaciji 5.000 doza koje su obećane Federaciji BiH, ali i još jedan dio za Republiku Srpsku.

Vlada FBiH je prije nekoliko dana prihvatila ponuđenu pomoć Srbije u borbi protiv koronavirusa odnosno pet hiljada vakcina AstraZenece. Srbija je ranije donirala RS-u 5.000 doza ruske vakcina Sputnik V.

Treba podsjetiti da je s nedavnog sastanka Predsjedništva BiH, entitetskih premijera i predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije upućena i zahvalnost Republici Srbiji koja će, putem Vijeća ministara BiH, donirati pet hiljada vakcina koje su namijenjene za Federaciju BiH.

Kako piše Klix.ba, Vučić će u glavnom gradu BiH boraviti tokom dana s obzirom da je poslijepodne planiran povratak u Beograd.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje