Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Alarmantno stanje: Poplave i u Žepču (FOTO)

Preuzmite sliku

Kiša koja je jutros počela padati jačim intenzitetom na području Žepča i Zavidovića, već u popodnevnim satima je, nakon nekoliko obilnih pljuskova, donijela velike probleme u saobraćaju i štete domaćinstvima.

Na području Zavidovića vozači se upozoravaju na odrone na dijelu puta Zavidovići –  Banovići te nanose kamenja i materijala na putu.

Poplavljeni su putevi u više prigradskih naselja, a saobraćaj je otežan na dijelu regionalnog puta Žepče – Zavidovići zbog izlijevanja potoka i nanosa na saobraćajnicu u Bistrici.

 • Kada je u pitanju općina Žepče, zabilježen je porast nivoa rijeka Papratnice, koja se već izlila na nekoliko mjesta, i Krajnjače.

  Žepački podvožnjak na samom ulazu u grad još je zatvoren, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima na Papratnicu i Ograinu. Trenutno su u prekidu putne komunikacije na području Novog Šehera.

  Članovi Gorske službe spašavanja Žepče izvukli su jedan automobil koji je ostao zarobljen ispod podvožnjaka.

 • Došlo je i do izlijevanja Matinske Rijeke u mjestu Takale kod autobuske stanice i saobraćaj je na ovom djelu u potpunosti prekinut i odvija se preko Ljubatovića.

  Bujični potoci su napravili velike štete izlivši se u mjestima Lug – Brankovići. Teško je i u naselju Zenički Put, gdje se već bilježe veće štete od nanosa vode.

  Prognoze najavljuju padavine i tokom noći te sutrašnjeg dana, pa su građani pogođenih područja maksimalno oprezni. (Avaz.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,