Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

“Ako ne budem zajednički kandidat opozicije, neću u trku za Predsjedništvo BiH”

Preuzmite sliku

Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića izlazi na izbore samostalno, imaće kandidate u svih 9 izbornih jedinica za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kazao je Vukanović.

U narednom periodu će odlučiti da li na izbore izlazi samostalno ili u koaliciji sa nekom od opozicionih stranaka za nivo poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Vukanović ne odustaje od kandidature za Člana Predsjedništva BiH, ali samo ako bude zajednički kandidat ujedinjene opozicije, što bi značilo da mora dobiti apsolutnu podršku SDS-a i PDP-a.

“Ako opozicija smatra da trebam biti kandidat za člana Predsjedništva BiH i dobijem podršku SDS-a i PDP-a prihvatiću izazov, a ukoliko ne dobijem podršku opozicije, i ako se izigra dogovor sa Jahorine, najvjerovatnije ću biti nosilac Liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici 9. Za prijavu liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske potrebno je prikupiti 3.000 potpisa i uplatiti taksu od 18.000 maraka, a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH neophodno je 5,000 potpisa i 25.000 maraka za uplatu takse za učešće”, piše Vukanović, i dodaje:

“To što za kandidaturu za člana Predsjedništva BiH treba dodatnih 25.000 maraka i 5.000 potpisa, tj. ukupno 50.000 maraka, smatra “prevelikim zalogajem za njega i saborce”, pa zaključuje:

“Ukoliko ne budem zajednički kandidat opozicije ne mogu biti kandidat za člana Predsedništva BiH”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje