Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcije SIPA-e u Kladnju: Osumnjičeni ilegalno trgovao internet signalom

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas u operativnoj akciji „Bratilo“ vrše pretrese na 12 lokacija na području općine Kladanj.

Akcija se provodi s ciljem pretresa prostorija koje koristi jedna osumnjičena osoba a u svrhu izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi za počinjenje krivičnog djela.

Operativna akcija „Bratilo“ se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona saopćeno je da su pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na više lokacija u općini Kladanj zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ‘Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem iz čl. 364. KZ FBiH‘.

‘Pretresom se traže elektronski uređaji-računari, routerI, hubovi, telefoni, razne vrste primopredajnih antena, mrežni softveri i dr, jer se osumnjičeni bavi trgovinom internet signala’ – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,