Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija ‘Stršljen’: Pretresi na četiri lokacije, tri osobe uhapšene

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Stršljen“.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog SIPA-e, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koje su realizirane u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Tuzlanskog kantona, Granične policije BiH i Federalne uprave policije.

U sklopu realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo – organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama.

Tokom pretresa osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari, otkriveno je i privremeno oduzeto 560 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, jedno manje pakovanje praškaste materije smećkasto-žute boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, dva pištolja, više mobilnih telefona, novac, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predane u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,