Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija SIPA-e u Živinicama: Uhapšen Samir Suljić direktor RMU Đurđevik i Abdulah Zukić savjetnik gradonačelnika Živinica

Preuzmite sliku

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dvije osobe na području Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela korupcije, potvrdio je za BHRT Luka Miladinović iz SIPA-e.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen v.d. direktora RMU Đurđevik Samir Suljić kao i Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u jednom od prošlih saziva Vlade TK.

Također, Zukić je bio i nekadašnji savjetnik bivšeg premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Abdulah Zukić je u posljednje vrijeme obnaša funkciju savjetnika gradonačelnika Živinica.

– Nisam još upoznat sa tim, ali sam zgrožen, ako je tačno da su uzeli novac. Što se tiče mog savjetnika procedure se znaju i sigurno je da će biti sankcija ako je vijest tačna. Iskreno, više mi je žao zbog rudnika gdje je nedavno imenovan novi direktor koji je kao mlad čovjek trebao biti promjena. Zaista me vijest zatekla, Bože sačuvaj!, rekao je za Patriu Samir Kamenjaković, načelnik općine Živinice.

Akcija se provodi pod kodnim imenom “Jafa”, a pretresaju se poslovni i stambeni objekti uhapšenih osoba, kazao je Miladinović.

Također, saznajemo nezvanično kako je kod osumnjičenih pronađeno oko 30.000 KM označenih novčanica u sklopu istrage koja se sprovodi, a u vezi sa sumnjom da su uhapšeni primili mito i time zloupotrijebili položaj.

Krivična dijela zbog kojih su uhapšeni su propisana entitetskim zakonom, a više informacija biće poznato naknadno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,