Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Pomozi.ba” u BiH: Pozivom na “17021” donacija 2 KM za narod Palestine

Preuzmite sliku

Udruženje “Pomozi.ba” nastavlja akciju pomoći palestinskom narodu. U tu svrhu ustupljen je jedinstveni humanitarni broj za sve operatere unutar Bosne i Hercegovine “17021”, a pozivom građani doniraju 2 KM.

Iz Udruženja podsjećaju da je “

 • Pomozi.ba
  ” do sada prikupilo 200.000 KM pomoći narodu Palestine, a riječ je o sredstvima koje su građani Bosne i Hercegovine tokom mjeseca ramazana namjenski uplatili u svrhu pomoći narodu Palestine.
 • S obzirom na trenutna dešavanja, donacija je usmjerena za nabavku agregata za struju bolnici Haifa po cijeni od 33.500 eura, u kojoj ovaj energent imaju 4 do 6 sati u toku dana, a ostatak novca za nabavku medicinskog vozila bolnici u Gazi kao i ostalih medicinskih potrepština.

  Distribucija pomoći se vrši posredstvom partnerske organizacije “Rahma Austrija” koja ima svoje predstavništvo u Palestini.

  “Bosanci i Hercegovci na ovaj način pokazuju da suosjećaju sa patnjom i stradanjima naroda Palestine, prvenstveno djece, jer su i građani BiH ne tako davno prošli slična stradanja”, navode iz “Pomozi.ba”.

  Svi koji žele pomoći narodu Palestine, mogu to učiniti pozivom na broj 17021 i donirati 2 KM, a narodu Palestine može se pomoći novčanim donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili uplatama na standardne račune Udruženja Pomozi.ba u produžetku.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,