Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija MUP-a TK: Uhapšen nekadašnji generalni direktor Fortune sa saradnicima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prema nalogu tužilaštva Tuzlanskog kantona i naredbi kantonalnog suda Tuzla, jutros od ranih jutarnjih sati, policija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, vrši pretres objekata tvornice obuće “Fortuna” u stečaju, pogone novoformiranih firmi “Fortex”, “Fortob” i “Fortunato”.

Prema riječima portparola tuzlanskog Tužilaštva Admira Arnautovića, uhapšen je i nekadašnji generalni direktor “Fortune” Safet Pjanić, njegov sin Bakir, članovi uprave a privode se i fizička i pravna lica koja su bila u poslovnim odnosima sa Fortunom, piše Dnevni Avaz.

– Oni su terete za krivična djela organizovani  kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja u privrednom poslovanju, nesavjestan rad u službi- izjavio je portparol tuzlanskog tužilaštva Admir Arnautović.

Osim pretersa pogona Fortune, pretresi se vrši i na nekim privatnim objektima. Više informacije imat ćemo do 15 sati.

Dok su trajala hapšenja, privođenja i pretresi, u blizini farbike se okupila manja grupa radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom, a zbog neuplaćenih doprinosa, oni ne mogu u penziju. Najila Mujaković, kaže kako je žalosno sve ovo što se desilo “Fortuni”.

– Čujem, naši stari kupci su uz nas, oni su tu u novim fabrikama, mogli su bili i u staroj Fortuni. Gdje ćemo sada mi bez 15 godina neuplaćenog radnog staža. Svašta se je dešsvalo u Fortuni, pa ja sada molim tužilaštvo, i sud da urade svoj posao – kazala je Mujaković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,