Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Kruna”: Predložen pritvor za tri osumnjičene osobe (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podnijet će prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, točke b) i c), odnosno zbog postojanja opasnosti, da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Identitet osumnjičenih neće biti objavljen zbog zaštite istrage.

Nakon uspješno provedene akcije kodnog naziva „Kruna“, zaplijenjen je dokazni materijal koji će se koristiti u postupku, te su ispitani svi osumnjičeni, a istraga se intenzivno nastavlja.

Akcija kodnog naziva „Kruna“, usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala i cyber kriminala, a u svezi sa prodajom i korištenjem osobnih podataka državljana BiH, u svrhu dobijanja osobnih dokumenata sa stvarnim podacima, kojima su se koristili pripadnici kriminalnih skupina u zemljama regiona.

Ova akcija odlučan je udarac agencija za provođenje zakona, kriminalnim skupinama, koje ugrožavaju osobne podatke građana i sistem osobnih dokumenata.

U okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna suradnja sa partnerskim agencijama u više zemalja regiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,