Utorak, 7. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

753

OPORAVLJENI

68

UMRLI

33
Preuzmite sliku

Akcija Holandije i BiH u borbi protiv krijumčarenja droga

Policijski djelatnici SIPA-e i MUP-a Republike Srpske, po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka.

Nakon višemjesečne istrage i suradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, sa tužiteljstvom i policijom iz Kraljevine Holandije, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u kojoj policijski djelatnici SIPA-e zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na pet lokacija.

U akciji je izvršeno lociranje, identificiranje i stavljanje pod kontrolu osumnjičenog državljanina Holandije, koji boravi na području Odžaka, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane suradnje tužiteljstava i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizirano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,