Ponedjeljak, 24. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

“Afere Pelene”: Saslušanje Stanivukovića odgođeno za ponedjeljak

Saslušanje narodnog poslanika Draška Stanivukovića, najavljeno za danas u banjalučkoj policiji, odgođeno je za ponedeljak, 25. februara.

Draško Stanivuković je prvobitno, u vrijeme odsustva iz BiH, iz policije obaviješten da će biti saslušan kada bude prisutan u Banjoj Luci, odnosno kada bude u mogućnosti.

Po povratku u Banju Luku, Stanivuković je javljanje u Policijsku stanicu Centar najavio za danas, a prijavu Okružnom javnom Tužilaštvu u slučaju “Afere pelene“ za ponedjeljak u 12 sati.

-Međutim, iz Policijske stanice Centar je obaviješten da će saslušanje ipak biti održano baš u ponedjeljak u 12 sati – saopćio je on.

U navedeno vrijeme odazvat će se na saslušanje u policiji, a slučaj “Afera pelene“ će biti predat u tužilaštvo u srijedu, 27. februara.

Nakon što je Draško Stanivuković ranije objavio audio-snimak na društvenim mrežama, a koji se, kako je navodio, odnosi na policijsko saslušanje njegovog saradnika Ivana Begića, iz policije RS-a su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

S tim u vezi je trebalo da Stanivuković da izjavu, a tvrdio je da audio-snimke dobijaju od ljudi iz policije RS-a. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,