Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Aerodrom Sarajevo: Poduzete sve predviđene mjere kako bi se smanjila mogućnost prijenosa koronavirusa

Preuzmite sliku

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te su poduzete sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja koronavirusa – potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.

Naglasila je da su svi zaposlenici koji su u izravnom kontaktu sa putnicima obavezni nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema.

– Putem monitora, web stranice, letaka i drugih kanala komunikacije upoznajemo i putnike o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje je plasirao Zavod za javno zdravstvo – kazala je Bagarić-Arnaut.

Kada je u pitanju medicinski screening, odluku o provođenju takvih mjera donose zavodi za javno zdravstvo, a čiji timovi i vrše te provjere.

– Uređaji koji se koriste za provjeru temperature putnika koriste se od institucija koje su nadležne za skeniranje putnika. Oni određuju timove i donose opremu koja je potrebna da se obavi skeniranje putnika. U ovome slučaju to su federalni i kantonalni zavodi za javno zdravstvo i sanitarni granični inspektor na Međunarodnom aerodromu Sarajevo – istakla je Bagarić-Arnaut. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,