Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Advokat Tomić otkrio: Evo zbog čega je ubijen David Dragičević (VIDEO)

Advokat Duško Tomić sinoć je ponovio u emisji “Izazovi” BN TV da je David Dragičević ubijen.

Govoreći o istrazi, Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva “hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac”.

Pošto je bio u advokatskom timu porodice Dragičević, Tomić kaže da je lično upoznao advokatki tim i razgovarao sa Davidovim ocem, Davorom Dragičevićem, u prisustvu istražitelja.

– Od Davora u prisustvu mog istražitelja sam tražio da mi kaže da li je to tačno. Imam saznanja da je pokojni David kao veliki stručnjak ušao u sistem i otkrio veliki novac, da je promijenio šifru, i da tada kada su ga stisli nije znao reći koja je to nova šifra ili nije htio i da je usljed toga izgubio život. Ili su ga ubili pa bacili, ili su ga jurili pa ubili ili je on skočio … to više nije bitno momak je mrtav – kazao je Tomić.

Dalje je naveo da mu je tada Davor rekao “da je on znao, i da je tu šifru zaštitio sa pet sistema”.

– Tada sam rekao da o tome moramo da obavijestimo i javnost i da idemo do tih laptopa i da se utvrdi čiji je taj novac – čij je novac taj ga je i ubio! Ja sam to i naglasio na jednoj konferenciji. Nakon toga Davor me je pozvao i rekao: – Zaboravi više ovu priču, ti si moj advokat – rekao je Tomić, navodeći da je Davoru objasnio da je on advokat istine i da je tada došlo da raskola, odnosno razlaza.

Nestanak Davida Dragičevića je prijavljen policiji 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta iste godine na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela, da bi tužilac nakon tri mjeseca, 28. juna prošle godine donio naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo. (BN TV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje