Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Advokat Kadrija Kolić: Solak insistira i želi da se što prije okonča istraga

Preuzmite sliku

Kadrija Kolić, advokat Fahrudina Solaka, rekao je danas za N1 da se nije bavio aspektom suspenzije direktora Federalne uprave civilne zaštite.

Vlada Federacije BiH je, na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu, Fahrudina Solaka preventivno suspendovala s dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite, do okončanja aktivnosti pokrenutih u vezi s procesom javnih nabavki. Kako je obrazloženo, Fahrudin Solak je 5. maja 2020. godine Vladi FBiH podnio zahtjev za preventivnu suspenziju, u vezi s javnom nabavkom.

“Poznato mi je da je gospodin Solak sam tražio trenutno suspendiranje, tako da on pozdravlja i poštuje tu odluku Vlade FBiH. Što se tiče same istrage, i on insistira i želi da se ista što prije okonča, kako bi javnost bila upoznata sa svim činjenicama”, naveo je Kolić za N1.

Nakon Solakove suspenzije, Vlada FBiH je ovlastila pomoćnika direktora Federalne uprave civilne zaštite Mustafu Kadribegovića da organizuje sve poslove i potpisuje sve akte iz nadležnosti direktora, dok traje preventivna suspenzija direktora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje